Blog

Bekijk onze interessante ideeën

Ideeën

Buitengewoon unieke badkamer ideeën

De badkamer is voor velen één van de favoriete onderdelen in huis. Zeker in deze koudere maanden is het lekker wakker worden onder een warme douche. Nou is de ene douche de andere niet en sommige voorbeelden zijn wel heel speciaal dat ze het delen waard zijn. Hieronder vindt u een achttal bijzondere douches. Brengt het u al op ideeën?

Tips & Tricks

Tips & Oplossingen

6 Problemen waarbij u een loodgieter moet inschakelen

Klussen in huis kan geld besparen maar weten wanneer je een professionele loodgieter moet inschakelen kan het je juist extra kosten schelen. Bij de volgende 6 problemen wil je liever direct een loodgieter inschakelen.

6 Problemen waarbij u een loodgieter moet inschakelen

Klussen in huis kan geld besparen maar weten wanneer je een professionele loodgieter moet inschakelen kan het je juist extra kosten schelen. Bij de volgende 6 problemen wil je liever direct een loodgieter inschakelen.

1) Het wegvallen van warm water

Wanneer er geen warm water meer is in huis, kunnen diverse redenen de oorzaak zijn: de boiler of een onderdeel van de verwarming zijn slechts twee van de mogelijke oorzaken. Het kan bijvoorbeeld ook een elektrotechnisch probleem zijn. De loodgieter weet waar hij of zij moet zoeken en kan de omvang van het probleem volledig vaststellen. Het hierop vastgestelde plan biedt dan ook de complete oplossing.

2) Installatie van een nieuwe boiler

Wanneer uw oude boiler aan vervanging toe is, kan de loodgieter niet alleen de installatie op een goede wijze verzorgen. Ook kan hij of zij u adviseren in het beste systeem, wordt het transport en de installatie verzorgd en kan de oude boiler op een correctie manier worden verwerkt.

3) Problemen met de waterdruk in huis

Het wegvallen van de druk in huis kan vele oorzaken hebben. Zo kan er een ophoping hebben plaatsgevonden ergens in de leidingen. Maar ook kan het design of de installatie aanleiding zijn voor mankementen. Wat het probleem ook is, de kans is groot dat u er niet gemakkelijk bij kunt komen, als u het al kunt vinden. De loodgieter onderzoekt het probleem op een effectieve manier en kan daardoor het probleem vaststellen en oplossen.

4) Problemen met het riool

Wanneer het probleem bij de riolering ligt, zullen er meestal machines aan de pas moeten komen. Het eenmalig huren van zo’n machine is duur en het vereist bepaalde kennis. Een loodgietersbedrijf heeft de kennis en soms zelfs de machine in huis.

5) Grootschalige en tijdrovende klussen

Een klein probleem kan met de tijd een groot probleem worden. Opstoppingen, slechte geïsoleerde systemen, gebrek aan onderhoud; het zal allen veelvoorkomende oorzaken van een groter probleem. Deze problemen kosten veel tijd, nog meer voor de Doe-Het-Zelver dan voor de specialist. Een professional biedt zijn of haar expertise om een probleem efficiënt op te lossen. Uw eigen werkzaamheden kunnen het probleem erger maken, waardoor u verder van huis bent.

6) Bevroren leidingen

In de koude maanden kunnen slecht geïsoleerde leidingen bevriezen. Dit is deels door uzelf te controleren en ook kunt u proberen de leidingen te ontdooien met bijvoorbeeld een föhn. Vertoont de leiding echter scheuren of barsten, dan doet u er goed aan zo snel mogelijk een loodgieter in te schakelen voordat het probleem verergerd. In een eerdere blog leest u meer over bevroren waterleidingen.

Bovenstaande problemen zijn slechts voorbeelden. Voor ieder probleem geldt: probeer een inschatting te maken en bel bij twijfel direct een loodgieter. Hij of zij is een professional en kan de situatie onderzoeken en op een vakkundige wijze oplossen. Dit biedt u garantie op een goede afloop. Zelf oplossen kan tijdrovend zijn en brengt het risico met zich mee dat het probleem wordt verergerd.

Bevroren waterleidingen, wees er op tijd bij!

Met de koude maanden op komst is het nog veel belangrijk dat de sanitaire zaken bij u in huis goed onderhouden zijn. Met het sanitair bedoel ik onder andere de waterleidingen, boiler en de afvoer. Daarbij hoeft geen onderscheid te worden gemaakt tussen kleine klusjes die een handig persoon zelf kan doen en grotere, serieuze problemen. Immers, een klein probleem kan in korte tijd uitlopen tot een klus waarbij een professionele loodgieter aan te pas moet komen om het te repareren. Goed onderhoud scheelt daarnaast op de lange termijn ook in uw kosten voor vervanging en service.

Pipies Froxen

Bevroren of gescheurde waterleidingen

Zeker in de koudste maanden is het zeer belangrijk dat de waterleidingen in huis worden beschermd tegen eventuele kou van buitenaf. Een strenge winternacht in combinatie met slecht onderhoud in een slecht geïsoleerde ruimte kan namelijk leiden tot bevroren leidingen, met scheuren en wateroverlast als gevolg.

Herkennen van bevroren leidingen

Het bevriezen van een waterleiding is te merken aan het verlies van waterdruk wanneer u de kraan opdraait. Bij totale bevriezing zal er helemaal geen water meer uit de kraan komen.

Wat u kunt doen

Wanneer bovenstaande het geval is, dient u de leiding eerst te verwarmen. Dit kan door middel van een draagbaar verwarmingselement, maar ook een föhn biedt uitkomst al is dit wat omslachtig en tijdrovend. Daarnaast brengt het verwarmen flinke energiekosten met zich mee. Om het bevriezen van het water enigszins tegen te gaan kunt u ook regelmatig de kraan eventjes laten lopen.

Wat een loodgieter kan doen

In de meeste gevallen is de oorzaak van bevroren waterleidingen een kwestie van slechte isolatie. Een loodgieter kan uitkomst bieden door de leidingen op de meeste cruciale plekken extra te beschermen tegen de kou. Mocht de waterleiding al scheuren vertonen, dan raad ik u aan direct contact op te nemen met de loodgieter.